• English
  • French
  • Spanish
  • Italian
  • Dutch
  • German
quality | design | security

energiebesparing

Een zwembadafdekking van Ocea® heeft een grote invloed op de totale hoeveelheid energie die u verbruikt om het zwembad in perfecte toestand te houden.

Een afdekking zal het warmteverlies door verdamping aanzienlijk beperken, waarmee tot 85% kan worden bespaard op het totale warmteverlies uit het zwembadwater. En dat scheelt in de verwarmingskosten van het zwembad! Door de verdamping te beperken, zijn ook minder hygiënische onderhoudsproducten nodig en hoeft er minder water te worden bijgevuld om het niveau op peil te houden.

Om de luchtvochtigheid in de ruimte van uw binnenhuiszwembad onder controle te houden, zal een ontvochtigings- en verwarmingssysteem nodig zijn. De capaciteit van deze geavanceerde uitrusting wordt rechtstreeks bepaald door de hoeveelheid verdampt water die ze te verwerken krijgt. Het plaatsen van een afdekking betekent ook hier dat de verdamping aanzienlijk wordt beperkt, zodat de capaciteit en de werkingskosten van het ontvochtigingssysteem kunnen worden verminderd.

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Om de verwarmingskosten van openluchtzwembaden terug te dringen, ontwikkelde Ocea® een solarafdekking om de beschikbare zonne-energie vast te houden en zodoende een secundair verwarmingssysteem te creëren. Wereldwijd bedraagt de gemiddelde hoeveelheid zonne-energie per vierkante meter 164 watt per m². Dit is een gemiddelde over 24 uur voor een dag met 8 uur zonneschijn. Tijdens deze periode van 24 uur kunnen gemakkelijk pieken van 300 watt per m² bereikt worden. Wanneer we dit toepassen op een gemiddeld zwembad van 5m x 10m is de volgende hoeveelheid gratis energie beschikbaar:

Zwembad 5m x 10m = 50m²  
Gemiddelde hoeveelheid beschikbare energie 50m² x 164 watt = 8200 watt =8,2 kW
Maximale hoeveelheid beschikbare energie 50m² x 300 watt = 15000 watt =15 kW

Een Ocea® Solar afdekking werd specifiek ontworpen en ontwikkeld om zoveel mogelijk energie op te vangen en rechtstreeks af te geven aan het zwembadwater. Op jaarbasis betekent dit een aanzienlijke besparing op uw verwarmingskosten.