Ocea, Belgische fabrikant van zwembadafdekkingen met meer dan 20 jaar ervaring!

Wie zijn wij?

Meer dan 20 jaar ervaring in het ontwerpen en produceren van afdekkingen voor zwembaden

Ocea International is een toonaangevend productiebedrijf gesitueerd in Belgie waardoor we sterk aanwezig zijn op de lokale markt met evenwel een sterke positie in het buitenland met export wereldwijd. 

Bij Ocea International zijn we sterk in het bieden van een oplossing voor ieder type zwembad. Of u nu een eenvoudige afdekking zoekt of eerder een afdekking voor een complexere configuratie, wij kunnen steeds een gepaste oplossing bieden.

Alle onderdelen van een Ocea afdekking worden intern gemaakt in onze eigen productiefaciliteiten

Van de extrusie van de lamellen tot de fabricage van de structuren in RVS en assemblage van de aandrijfsystemen, alle onderdelen van de Ocea rolluiken worden intern geproduceerd. Hierdoor garanderen we flexibiliteit, een korte levertermijn én staan we garant voor een uitzonderlijke kwaliteit.  op die manier bieden we onze klanten een ideale harmonie tussen hun zwembad, omgeving en de afdekking.

De voordelen van onze afdekkingen

01 / Veiligheid

Hebt u kinderen? Een Ocea afdekking is de beste manier om uw zwembad te beveiligen. Het unieke lamellenprofiel geeft het rolluik een groter drijfvermogen, waardoor het gemakkelijk het gewicht van een volwassene kan dragen.

De automatische Ocea afdekkingen werden getest in overeenstemming met de voorschriften van norm NF P90-308, zowel voor de bovengrondse systemen als voor de systemen onder water.

02 / Verminderd verbruik

De aanwezigheid van een Ocea-rolluik zal het verdampen van het water en behandelingsproducten drastisch verminderen. Hierdoor daalt de energiekost en de kost aan producten aanzienlijk. In het geval van een binnenzwembad zal men dankzij de aanwezigheid van een afdekking een lichtere ontvochtigingsinstallatie kunnen plaatsen.

Deze daling van uw totale verbruik voelt u rechtstreeks in uw portemonnee!

03 / Verdamping tegengaan en verwarming door de zon

Het gebruik van een afdekking vermindert het verlies door verdamping aanzienlijk en verlaagt dus duidelijk de verwarmingskosten. Traditionele ondoorzichtige rolluiken houden het water op temperatuur en vermijden verdamping van water en producten. Solarlamellen zullen door hun zwarte onderlaag de zonnestralen opvangen en de warmte doorgeven aan het zwembad, Dit kan een temperatuurswinst opleveren tussen 4°C en 8°C.

04 / Anti-algenprofiel

Het allernieuwste uv+-profiel van Ocea verenigt prestaties met design. Het unieke prodiel zorgt voor een beperking van het fenomeen fotosynthese door het blokkeren van lichtinval in de scharnier en de zwarte laag op de haakverbinding. Dit zorgt ervoor dat algenvorming tot een minimum wordt beperkt.

Dit nieuwe profiel dat is afgeleid van de tri-extrusie, is voorzien van een extra anti-uv beschermlaag, die de levensduur van het rolluik verlengt en de esthetische eigenschappen ervan behoudt.  

Van het meest klassieke rolluik tot het meest ambitieuze project, we creëren uw project 100 % op maat, vanaf het ontwerp tot de plaatsing.

Een oplossing voor elk zwembad

*solutions_subtile

Onze systemen

Voor nieuwbouw of renovatie, er is een altijd een Ocea-systeem dat beantwoordt aan uw behoeften.

We bieden twee motorisaties onder water aan, met (externe) motor in een motorput (Classic-type) of met interne buismotor (Logic-type). Om tegemoet te komen aan de behoeften van kleine en grote zwembaden zijn de motoren beschikbaar in verschillende vermogens.

Om een veilig en duurzaam product te kunnen aanbieden, zijn alle onderdelen van de Ocea-mechanismen uit roestvrij staal. De bewegingen van het rolluik worden elektronisch geprogrammeerd, waardoor het erg eenvoudig te bedienen is. Een druk op een knop volstaat om uw zwembad te openen of af te sluiten.

Ten slotte is de integratie van het rolluik in uw zwembad een essentieel punt waarvoor wij een brede waaier aan op maat gemaakte of modulaire oplossingen hebben ontwikkeld.

 

Ontdek onze motorisaties

 

 • Classic-systeem
 • Logic-systeem
 • Logic-systeem met zijplaten

De rolluikbak

In deze configuratie wordt de bedekking opgeborgen in een gekoppelde bak aan de achterkant van het zwembad. Ocea stelt verschillende oplossingen voor in functie van de grootte van uw zwembad en het gewenste type bedekking:

 • een ligger in RVS om uw rooster te plaatsen
 • een systeem van uitkragende liggers met microbalk, wat toelaat om een hoger waterpeil te behouden
 • verstevigde uitkragende liggers om zwaardere bekledingen te plaatsen

De externe (Classic) en interne (Logic) motoriseringen zijn allebei compatibel met dit type configuratie.

 

+ Oplossingen ontdekken

 • Ligger
 • Uitkragende liggers met wieltjes
 • Verstevigde uitkragende liggers

De nis

In deze configuratie wordt de bedekking opgeborgen in een nis in de muur van het zwembad. 

Voor dit type configuratie voorziet Ocea een scheidingswand om het rolluik te verbergen. Afhankelijk van de grootte en de  bekleding van uw zwembad stelt Ocea twee oplossingen voor:

 • de Pro-nis: een structuur in RVS die op maat is gemaakt voor uw project en is bekleed af te werken pvc-panelen van 12 mm
 • de Light-nis: een systeem van liggers met witte pvc-panelen van 8 mm, ideaal voor liner-zwembaden

De externe (Classic) en interne (Logic) motoriseringen zijn allebei compatibel met dit type configuratie.

+ Oplossingen ontdekken

 • De “Pro”-nis
 • De “Light”-nis

Het luik

In deze configuratie wordt de bedekking verborgen onder een luik in de bodem van het bassin, onder een trap of zelfs onder een licht hellend vlak onder water. Het rolluik passeert door een kleine ruimte tussen de muur en de structuur.

Voor dit type configuratie voorziet Ocea meerdere oplossingen:

 • de luikstructuur: een op maat gemaakte kader in RVS met te bekleden pvc-panelen van 12 mm
 • de luikstructuur in de eerste trede: een op maat gemaakte kader in RVS met verstevigde te bekleden panelen van 20 mm
 • het licht hellend vlak onder water: een systeem bestaande uit één of twee balken in RVS waarop de steen rechtstreeks rust

De externe (Classic) en interne (Logic) motoriseringen zijn allebei compatibel met dit type configuratie.

En voor de meest ambitieuze projecten of zwembaden in vrije vorm die een "vlinderrolluik" behoeven, wordt een gemotoriseerde versie van het luik aangeboden: het kader in RVS bekleed met RVS-platen dat automatisch opent en sluit om het rolluik te laten bewegen.

 

 

+ Oplossingen ontdekken

 • Vast luik
 • Eerste trede
 • Licht hellend vlak onder water
 • Gemotoriseerd luik

De bank

In deze configuratie wordt de bedekking opgeborgen op de bodem van het bassin, achter een structuur die kan fungeren als zit- of wandelplaats voor de baders.

Voor dit type configuratie voorziet Ocea twee oplossingen:

 • de Pro-bank: een structuur in RVS bestaande uit twee op maat gemaakte kaders en te bekleden pvc-panelen van 12 mm
 • de Light-bank: een systeem bestaande uit 3 liggers in RVS en geplooide witte pvc-panelen van 8 mm

De externe (Classic) en interne (Logic) motoriseringen zijn allebei compatibel met dit type configuratie.

 

+ Oplossingen ontdekken

 • “Pro”-bank
 • “Light”-bank

Bovengronds

De Edge-systemen zijn bovengrondse oplossingen van Ocea, waarbij het rolluik boven het waterpeil wordt opgerold. Het systeem is beschikbaar met of zonder overdekking.

 • De Edge Simple is een bovengronds systeem zonder kist, waarbij de as wordt vastgehouden door 2 voeten in RVS die beschikbaar zijn in wit of lichtgrijs (systeem niet compatibel met de zonnelatten in pvc)
 • De Edge Bench is het bovengrondse systeem met beschermingskist, bestaande uit consoles in RVS en profielen in aluminium, beschikbaar in wit of grijs. Op aanvraag kan de constructie gedeeltelijk met hout worden bekleed. Alle latten zijn compatibel met dit systeem.

De Edge-systemen zijn uitgerust met bijzondere buismotoren van 120 Nm.

 

+ Oplossingen ontdekken

 • Edge Simple
 • Edge Bench
 • Edge Bench aluminium en hout

Onze materialen & kleuren

*materiaux_coloris_subtitle

Solar blue

Hoogwaardige zonnelat, blauw bovenaan en zwart onderaan. Zijn unieke profiel verhindert de vorming van algen en de anti-uv bovenlaag verlengt de levensduur van het systeem.

*anticondensation

*efficacitesolaire

*antialgues

*protectionuv

*resistancechaleur

Transparent blue

Doorzichtige en blauwe lat, hoogwaardig en voorzien van een anti-uv laag voor een langere levensduur, die de verlichting van uw zwembad beter tot zijn recht laat komen.

*anticondensation

*efficacitesolaire

*protectionuv

*resistancechaleur

Crystal Clear

Hoogwaardige en uv-bestendige lat, volledig doorzichtig, perfect om de details en de verlichting van uw zwembad goed te doen uitkomen. Alleen aanbevolen voor gebruik binnenshuis.

*efficacitesolaire

*protectionuv

*resistancechaleur

Crystal Solar

Hoogwaardige zonnelat, transparant bovenaan en zwart onderaan. Deze kleur is modern en past overal bij. Zijn unieke profiel verhindert de vorming van algen en de anti-uv bovenlaag verlengt de levensduur van het systeem.

*efficacitesolaire

*antialgues

*protectionuv

*resistancechaleur

Solar Green

Hoogwaardige lat met rijke en intense groene kleur. Zijn unieke profiel verhindert de vorming van algen en de anti-uv bovenlaag verlengt de levensduur van het systeem.

*anticondensation

*efficacitesolaire

*antialgues

*protectionuv

*resistancechaleur

Cobalt

Een blauwe zonnelat, herbewerkt met een metallic-toets die pit geeft aan uw rolluik. Hoogwaardig profiel, anti-algen & anti-uv, voor een langere levensduur. Het donkere uitzicht verbergt de condensatie aan de binnenkant van de lat.

*anticondensation

*efficacitesolaire

*antialgues

*protectionuv

*resistancechaleur

Platinium

Deze hoogwaardige zonnelat met zilverglans maakt uw zwembad elegant en verbergt de condensatie in de lat. Zijn unieke profiel verhindert de vorming van algen en de anti-uv bovenlaag verlengt de levensduur van het systeem.

*anticondensation

*efficacitesolaire

*antialgues

*protectionuv

*resistancechaleur

Olive

Hoogwaardige zonnelat in diepgroen voor een perfecte integratie van het zwembad in een omgeving met veel groen. Zijn unieke profiel verhindert de vorming van algen en de anti-uv bovenlaag verlengt de levensduur van het systeem.

*anticondensation

*efficacitesolaire

*antialgues

*protectionuv

*resistancechaleur

Gold

Hoogwaardige lat met goudglans die een luxueuze toets geeft aan uw zwembad en zich perfect integreert in een eerder groene omgeving. Zijn unieke profiel verhindert de vorming van algen en de anti-uv bovenlaag verlengt de levensduur van het systeem.

*efficacitesolaire

*antialgues

*protectionuv

*resistancechaleur

Granite

Hoogwaardige lat met neutrale kleur, transparant bovenaan en grijs onderaan. Dit geeft een erg chique en moderne toets aan uw zwembad. Zijn unieke profiel verhindert de vorming van algen en de anti-uv bovenlaag verlengt de levensduur van het systeem.

*efficacitesolaire

*antialgues

*protectionuv

*resistancechaleur

Sandstone

Hoogwaardige lat in een neutrale en warme kleur, transparant bovenaan en taupe onderaan. Dit past prachtig bij uw houten terrassen en tuinschermen. Zijn unieke profiel verhindert de vorming van algen en de anti-uv bovenlaag verlengt de levensduur van het systeem.

*efficacitesolaire

*antialgues

*protectionuv

*resistancechaleur

Lagoon

Hoogwaardige lat in turquoisetinten. Deze lat werkt rustgevend en is in het bijzonder geschikt voor binnenzwembaden. Zijn unieke profiel verhindert de vorming van algen en de anti-uv bovenlaag verlengt de levensduur van het systeem.

*efficacitesolaire

*antialgues

*protectionuv

*resistancechaleur

Ocean

Hoogwaardige lat waarvan het blauw doet denken aan tropische zeeën. Deze lat geeft uw zwembad een pure en ontspannende sfeer. Zijn unieke profiel verhindert de vorming van algen en de anti-uv bovenlaag verlengt de levensduur van het systeem.

*anticondensation

*efficacitesolaire

*antialgues

*protectionuv

*resistancechaleur

White

De witte pvc-lat is sober, zuinig en past overal, wat van hem een tijdloze klassieker maakt.

*anticondensation

*antialgues

*protectionuv

Grey

Een neutrale kleur die perfect past in de meeste omgevingen. Eenvoudig, betaalbaar en efficiënt.

*anticondensation

*antialgues

*protectionuv

Sand

Een warme kleur die prachtig past bij uw terrassen in zandsteen of hout.

*anticondensation

*antialgues

*protectionuv

Mocha

Een neutrale en intense kleur die warmte en intensiteit geeft aan uw zwembad.

*anticondensation

*antialgues

*protectionuv

Azure blue

Het azuurblauw is rijk en rustgevend, waardoor het de “water”-kleur bij uitstek is

*anticondensation

*antialgues

*protectionuv

Transparent blue

Doorzichtige en blauwe lat die de verlichting van uw zwembad optimaal tot zijn recht laat komen.

*anticondensation

*efficacitesolaire

*protectionuv

Solar blue

De klassieke zonnelat, blauw bovenaan en zwart onderaan, doeltreffend en sober.

*anticondensation

*efficacitesolaire

*antialgues

*protectionuv

Een dealer in uw buurt

Neem contact op met ons

Ocea UK LTD

Unit 18 Avenue One
Station Lane Industrial Estate
Witney, Oxfordshire, OX28 4XZ
United Kingdom
info@oceacovers.com

Ocea International NV/SA

Zoning industriel
Rue des Andains 4
1360 Perwez
Belgium
sales@ocea.be
Pro-zone

Welkom in de Pro-zone van Ocea.
Klik hier voor een identifier
*espace_pro_sign_up_link.